- Светосавско Звонце - https://zvonce.spc.rs -

Дружење са децом наших исељеника у Енглеској

[1]У склопу манифестације: ”Очувајмо српске школе”, чланови редакције Светосавског звонца су током претходне седмице боравили у Енглеској, где су се дружили са децом наших исељеника, њиховим родитељима и наставницима. За време ове мисионарске посете, Звонце је одржало мале радионице у оквиру наставе у српским школама које похађају деца из градова: Лестера, Корбија и Дарбија. Велика је била наша радост кад смо видели да ђаци знају ћирилицу и да течно читају и пишу. Било је дивно слушати говор наших малишана на екавици, ијекавици и икавици, што нас је још једном подсетило на богаство српског језика и његових дијалеката. У сусрету и непосредном раду са децом, Звонце је имало јединствену прилику да упозна потомке неколико генерација наших исељеника који су се овде досељавали у последњих 70 година.

[2] [3]

[4]

Приликом посете школама одржане су, на велику радост деце, али и наставника и наставница, радионице српског језика, историје, веронауке и глуме. Учило се кроз игру. Образовне радионице су водили госпођа Радмила Мишев и глумaц Тихомир Арсић.

За сваку похвалу је рад просветних радника, који се заиста пожртвовано труде да деци пренесу знања и науче их српски језик, књижевност, историју, географију, чувајући тако корене националног идентитета.

[5] [6]

Пријатељ акције:

[7]