- Светосавско Звонце - https://zvonce.spc.rs -

Додељене награде најбoљима на фото конкурсу

[1]Светосавско звонце је наставило сарадњу са компанијом Руских железница: ”РЖД Интернешнел” и Фондом јединства правoславних народа из Москве и њиховим одељењем за Србију, реализујући трећи по реду конкурс за децу и омладину који су ове године, кроз фото записе обрадили тему: „Путовање железницом: предели, лица, хоризонти“.
У петак 16. децембра у Руском дому уприличена је свечана изложба најбољих радова, угошћени су њихови аутори и додељене су им као првопласиранима награде.
[2]Од много радова пристиглих на конкурс, жири је одредио победнике у номинацијама „Фотографија“, „Фотографија са историјом“, „Фото колаж“ за три старосне категорије; од 9 до 12 година, од 13 до 15 година и од 16 до 19 година.
Учесници такмичења су се преко фотографија потрудили да причају о својој земљи, о људима које су срели у путу, као и томе које хоризонте за државе и народе отварају железнице.
Пре саме доделе награде присутнима су се у име домаћина обратили представници Руске амбасаде, компаније РЖД Интернешнел и редакције Светосавског звонцa.
Главни и одговорни уредник Светосавског звонца госпођа Радмила Мишев, је између осталог рекла да овај трећи по реду конкурс говори да све више деце жели да учествује са својим креативним изразом, а сама његова суштина поред уметничке има и морално-васпитну компоненту: ”Овог пута деца нису била окренута себи, то нису били ”селфији” него су размишљали о другима. Сликали су друге људе, сликали су пределе и дружења кроз путовања или сусрете са железницом. Такође су наводила да су их управо та путовања зближила са њиховим породицама.”
Господин Мансурбек Султанов, први заменик директора огранка ”РЖД Интернешнел” у Србији, о конкурсу и учесницима је рекао: ”Уверили смо се да у Србији живе талентована деца и управо њима као представницима нове генерације предстоји да користeћи инфраструктуру коју ми данас стварамо преузму одговорност и старање о добробити своје земље.“

[3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [11] [12] [13] [14] [15] [16] [17] [18] [19] [20] [21]

Првопласирани су добили као награде лап-топове, таблет рачунаре, дигиталне фотоапарате. Због веома јаке конкуренције и заиста мноштва веома квалитетних радова, поред три најбоља рада из сваке секције, било је оних који су посебно похваљени.
У уметничком делу програма учествовали су ђаци ОШ ”Свети Сава” са Врачара и млади виолиниста Николај Сандић из Вршца.
Специјалном наградом путовањем на Крф у оквиру пројекта: ”Стопама наших предака”, редакција Светосавског звонца наградила је: Сару Малбашић из Бања Луке (Република Српска), Петра Јовановића из Шапца, Нађу Ћикару из Вршца и Бранка Бабића из Омарске (Република Српска).

  [22] [23] [24] [25] [26] [27] [28] [29] [30] [31]