- Светосавско Звонце - https://zvonce.spc.rs -

Додела награда најбољима на конкурсу „Корени”

[1]У петак 8. септембра у 11 часова у Руском дому (Краљице Наталије 33) одржаће се свечана додела награда најбољим ђацима на Међународном конкурсу „Корени” који су расписали званично гласило Српске Православне Цркве за децу „Светосавско звонце” и Српско одељење јавног међународног Фонда јединства православних народа (Русија).

Жири у саставу Јелена Милорадовић, историчар уметности, Снежана Миловановић уредник у издавачкој кући „Дечје новине Доситеј”, Наталија Коцев, директор Српског одељења ЈМФЈПН, Горан Јанићијевић, професор на Академији СПЦ за уметност и консервацију, Марко Караџић, тв и филмски редитељ и Радмила Мишев, гл. и одг. уредник „Светосавског звонца” су међу веома квалитетним радовима ђака изабрали најбоље. Радови су били подељени у неколико категорија: литерарни, ликовни, музика, примењена уметност и видео радови. Предиспозиције конкурса су дале поделу по групама према узрасту учесника те су тако прву групу чинили радови ђака од предшколског до другог разреда, друга од трећег до петог разреда, трећа од шестог до осмог и четврта средње школе.

Најуспешнији по групама су освојили наградно путовање на Звонцетову школску едукативну двонедељну ескурзију на Крф: „Стопама наших предака”, а ту су и преносиви (лап-топ) рачунари, таблет рачунари, мобилни телефони, медаљони, књиге, као и колор штампачи за школе чији су ђаци освојили групне награде.

Награде набољима доделиће млади и познати уметник Никола Роквић.