- Светосавско Звонце - https://zvonce.spc.rs -

Деца из Српских енклава у посети Патријаршији

[1]У организацији Светосавског звонца и Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије, неколико стотина деце из српских енклава посетило је Патријаршију СПЦ. Домаћин малишана био је првојерарх Српске Цркве, Његова Светост Патријарх српски Г.Г. Иринеј. [2]Свјатјешиј је децу сачекао у Патријаршијској капели Светог Симеона Мироточивог, где их је у краткој и надахнутој беседи поздравио и охрабрио. Испред Канцеларије за Косово и Метохију, Његовој Светости са речима велике захвалности обратио се помоћник директора канцеларије др. Душан Јововић. О историјату капеле деци је говорио  њен старешина протођакон Стевица Рапајић. На крају пријема деци су подељени дарови које је припремила редакција Светосавског звонца.

[3]У наставку посете Патријаршији СПЦ, деца су у пратњи Димитрија Стикића члана редакције Светосавског звонца, обишла Библиотеку и Музеј СПЦ где су такође упознати са историјатом као и о издавачком, књишком, уметничком и културолошком фундусу ових црквених институција који су сведоци, чувари и заштитници нашег националног индетитета. На крају ове посете деца су обишла и Саборну цркву.

[4]Ова активност је само једна у низу којом дугогдишња сарадња Канцеларије за Косово и Метохију и званичног гласила СПЦ за децу Светосавског звонца улази у још интезивнију и ближу сарадњу којом ће у будућем времену бити обухваћена сва деца са територије Косова и Метохије.

[5] [6] [7] [8] [9] [10] [11] [12] [13] [14] [15]

Пријатељ:

[16]