- Светосавско Звонце - https://zvonce.spc.rs -

Даривање је обострано радовање

[1]Врлина даривања има заиста велику вредност у човековом животу, уколико је у могућности да неком помогне.

С благословом Његовог Преосвештенства Епископа хвостанског Господина Атанасија (Раките), председника Одбора за верску наставу Архиепископије београдско-карловачке, ”Светосавско звонце” је у сарадњи са вероучитељима који предају веронауку у основним школама на територији Градских општина Нови Београд и Земун обновило хуманитарну акцију ”Дар од срца”.

Циљ ове ђачке добротворне акција је да деца дарују своје вршњаке који живе у енклавама на Косову и Метохији. Ученици Новобеоградских и Земунских школа су се од срца одазвали и спремили пакетиће са играчкама, школским прибором и одећом.

Акција ”Дар од срца” покренута је 2008. године, када су читаоци ”Светосавског звонца” који похађају веронауку у ОШ ”Кнегиња Милица” на Новом Београду, уз помоћ своје вероучитељице Биљане Димитријевић, прикупили преко хиљаду пакетића за своје другаре на Косову и Метохији, исказујући тако своју љубав према вршњацима. Овој хуманитарној акцији су се касније придружили сви ученици ОШ ”Књегиња Милица”.

Њихов труд је уродио плодом јер су се у овогодишњу акцију ”Дар од срца” укључили њихови вршњаци и вероучитељи из свих основних школа на Новом Београду и у Земуну, а подршку су дале и локалне самоуправе ове две општине. Акција траје до краја марта месеца.

Пријатељи акције:

[2] [3]