- Светосавско Звонце - https://zvonce.spc.rs -

”Дан књиге”

[1]Kако би се ставио акценат да је и у ово време дигиталне ере, књига подједнако важна, Светосавско звонце je у сарадњи са Градском општином Палилула и њеном Канцеларијом за младе подржала акцију посвећену ”дану књиге”.

Наиме, Канцеларија за младе Палилуле, покренула је иницијативу која ће трајати до 23. априла, да се у данима када обнављамо пажњу на друштвени и образовни значај књиге, оне прикупљају како би се обновио и појачао фундус палилулске библиотеке ”Милутин Бојић”.

Светосавско звонце, је за те потребе даривало све подручне филијале ове библиотеке, са по десетак примерака свих својих тиражних издања књига а то су: ”Десет Божијих заповести у 100 прича”, ”Бакине Божићне приче”, ”Бисерница”, ”Васкршње приче”, ”Звончићи Светом Сави”, Укоричени годишњаци Светосавског звонца……

Млади палилулци су овиме добили ветар у леђа, значајну подршку и потврду, да је ова њихова предузета акција добра и да је широког друштвено-образовног карактера.

[2] [3]

Многи од њих, су приликом доласка у редакцију Светосавског звонца, потврдили да им је веома значило дружење и читање нашег часописа током школовања у палилулским основним школама. Овом акцијом се на најлепши могући начин показао конкретно и резултат системске сарадње Градске општине Палилула и Светосавског звонца која сеже уназад више од десет година.

Заједничко улагање Државе и Цркве (у овом случају ГО Палилула и Светосавског звонца), у квалитетно образовање најмлађих са акцентом на морално васпитање и очување традиционалних вредности већ даје резултате.

Пријатељ Звонца:

Градска општина Палилула [4]