- Светосавско Звонце - https://zvonce.spc.rs -

Аудиција Звонца за дечије гласове у цртаном филму

[1]Светосавско звонце је у сарадњи са драмским студијeм редитеља и сценаристе Миодрага Мике Алексића, организовало аудицију за децу глумце, који ћe даривати своје гласове ликовима у цртаном филму који ради.

Поставивши високе стандарде у свом раду и желећи да у стварању овог анимираног серијског филма ангажује најбоље и најквалитетније, Звонце је успоставило сарадњу са признатим стручњаком и једним од најбољих педагога који се баве талентованом децом код нас, Миком Алексићем.

[2]Аудиција је одржана у пријатном амбијенту његове драмске школе. У ужи избор ушло је тридесет дечака и девојчица. Пред члановима комисије смењивалa су се веселa лица ове паметне и талентоване деце, који су као прави професионалци изчитавали текст испред себе који су говорили ликови у Звонцетовом цртаном серијалу: Вукашин, Душан и Даница

Чланови комисије су вредно уписивали своја запажања о кандидатима, а након преслушаног снимљеног материјала са аудиције, због својих гласова који су понајвише одговарали карактерима ликова из цртаног филма у настајању, као и тачне дикције и њихове глумачке звучности изабрани су: Лана Јуреша, Петар Ђапић и Алекса Милиновић.

[3] [4] [5] [6]