- Светосавско Звонце - https://zvonce.spc.rs -

Звонце прославило празник Врбице у Жикиној шареници

У жељи да радост празника Врбице, на што лепши начин подели са својим великим аудиторијумом, РТС и уредник „Шаренице“ – Господин Жика Николић, позвали су „Светосавско звонце“ да учествује у овој емисији и ближе их упозна са овим великим хришћанским празником. Догађај који се слави на данашњи дан је највећим делом посвећен деци, њиховом сусрету и дочеку Господа Исуса Христа у Јерусалим. Због тога су са „Звонцем“, у „Жикину шареницу“ дошли ђаци основних школа: „Рајко Михаиловић“ из Бањана, „Змај Јова Јовановић“ из Вождовца и „Мајка Југовића“ из Земуна, у пратњи својих вероучитеља: Марка Рафаиловића, Јасминке Милићевић и Славице Ивошевић. О Врбици и њеним обичајима говорила је уредник „Светосавског звонца“ – Госпођа Радмила Мишев, а „Врбицу“ опевану у стиху рецитовала је Анђелија Јоцић из Бањана.
Заједничким извођењем песме: „Људи ликујте народи чујте“ (Светог владике Николаја Велимировића), сви присутни основци обнародовали су близину Васкрсења Господњег.

sar1У жељи да радост празника Врбице, на што лепши начин подели са својим великим аудиторијумом, РТС и уредник „Шаренице“ – Господин Жика Николић, позвали су „Светосавско звонце“ да учествује у овој емисији и ближе их упозна са овим великим хришћанским празником. Догађај који се слави на данашњи дан је највећим делом посвећен деци, њиховом сусрету и дочеку Господа Исуса Христа у Јерусалим. Због тога су са „Звонцем“, у „Жикину шареницу“ дошли ђаци основних школа: „Рајко Михаиловић“ из Бањана, „Змај Јова Јовановић“ из Вождовца и „Мајка Југовића“ из Земуна, у пратњи својих вероучитеља: Марка Рафаиловића, Јасминке Милићевић и Славице Ивошевић. О Врбици и њеним обичајима говорила је уредник „Светосавског звонца“ – Госпођа Радмила Мишев, а „Врбицу“ опевану у стиху рецитовала је Анђелија Јоцић из Бањана.

Заједничким извођењем песме: „Људи ликујте народи чујте“ (Светог владике Николаја Велимировића), сви присутни основци обнародовали су близину Васкрсења Господњег.

sar2sar3sar4

rts [1]vitrogroup [2]