;

Деца и Звонце за ”Дар од срца”

Датум : 12.12.2008.

У четвртак, 11.децембра 2008. године, ученици новобеоградске Основне школе ”Кнегиња Милица” су пригодним програмом обележили завршетак првог дела хуманитарне акције за своје вршњаке са Косова и Метохије под називом: ”Дар од срца”.
Акцију даривања су покренули ученици који похађају верску наставу, са својим вероучитељима, Биљаном Димитријевић и Предрагом Ђукнићем, а касније су им се придружили и остали ученици и наставници ове школе. Племенити подухват ученика ОШ ”Књегиња Милица” инспирисан је текстовима из ”Светосавског звонца” о деци на Косову и Метохији. Ово дивно дело плод је дечје искрене љубави и хришћанске бриге за своје вршњаке са Косова и Метохије
Деца су одвајала од џепарца и куповала дарове за своје вршњаке. Прикупљено је преко 250 пакетића. Рализација овако великог подухвата била је могућа само уз свесрдну помоћ и подршку директора ОШ ”Књегиња Милица” господина Горана Ковачевића.
Поклоне ”Светосавског звонца” и дечије поклон пакете, који су брижљиво спремљени, деци ће предати монаси манастира Високи Дечани, који најбоље знају у којим метохијским школама је помоћ деци најпотребнија.
Акција је отворена за све, и траје и даље, а ви се придружите!

01У четвртак, 11.децембра 2008. године, ученици новобеоградске Основне школе ”Кнегиња Милица” су пригодним програмом обележили завршетак првог дела хуманитарне акције за своје вршњаке са Косова и Метохије под називом: ”Дар од срца”.

02Акцију даривања су покренули ученици који похађају верску наставу, са својим вероучитељима, Биљаном Димитријевић и Предрагом Ђукнићем, а касније су им се придружили и остали ученици и наставници ове школе. Племенити подухват ученика ОШ ”Књегиња Милица” инспирисан је текстовима из ”Светосавског звонца” о деци на Косову и Метохији. Ово дивно дело плод је дечје искрене љубави и хришћанске бриге за своје вршњаке са Косова и Метохије

03Деца су одвајала од џепарца и куповала дарове за своје вршњаке. Прикупљено је преко 250 пакетића. Рализација овако великог подухвата била је могућа само уз свесрдну помоћ и подршку директора ОШ ”Књегиња Милица” господина Горана Ковачевића.

Поклоне ”Светосавског звонца” и дечије поклон пакете, који су брижљиво спремљени, деци ће предати монаси манастира Високи Дечани, који најбоље знају у којим метохијским школама је помоћ деци најпотребнија.

Акција је отворена за све, и траје и даље, а ви се придружите!

0405

Претходна страна
Последње вести
Издаваштво

„ОВИМ ПОБЕЂУЈ” Зидни календар Светосавског звонца за 2021. годину „Светосавско звонце” се труди да у свом издавачком опусу, сходно свом статусу званичног гласила СПЦ за децу и помоћног средства у настави веронауке, поред редовног месечног издања часописa и књига, припрема и израђује додатне дидактичке алате. Један од њих који редакција већ више од деценије издаје,…

Више

Зборник духовних, уметничких и народних песама за децу :”Бисерница”, је нови наслов који је са Благословом Светог Архијерејског Синода СПЦ, издало Светосавско звонце. Желећи да поуке, мисли и сведочења исказане кроз музику као најтананију пређу душе, сачува од модерних времена која великом брзином бришу сећања, Звонце је у ”Бисерници”, сабрало 112 песама које је од…

Више

Желећи да изађе у сусрет интересовању многих читалаца Светосавског звонца: ђака, студената, учитеља, катихета, свештеника, библиотекара и многих других, редакција је припремила укоручени годишњак Звонца за 2014. годину.

Више