;

Светосавско звонце на Сајму књига

Датум : 21.01.2011.

Број :

sajam2010-1Школски дан на Сајму књига дивно дружење и промоције на штанду Српске Православне Цркве, које је организовало „Светосавско звонце”.

Ове године у гостима су нам били ученици београдских основних школа:
„Јелена Ћетковић”, Веселин Маслеша” и „Дринка Павловић” са директорима школа, педагозима, библиотекарима и наравно, вероучитељима.

sajam2010-2Простор на штанду је био мањи него прошле године, али смо се ипак сви сместили.

У подне је Мошо Одаловић отворио традиционалну манифестацију Песничко подне. Говорио је своје стихове, на велику радост ученика и наставника.

sajam2010-3Промоције су почеле представљањем књиге са радном свеском ауторке Славице Томић „Христос васкрсе, радости моја” (о којој смо писали у прошлом броју), а књигу су на сајму представили јереј Јован Јоцковић, Мира Недић и Славица Томић.
Следећа промоција је била потпуно необична, уместо да на класичан начин представимо књигу „Пита од јабука” нашег познатог писца за децу и одрасле г. Радомира Путниковића, ученици ОШ „Јелена Ћетковић” су извели мали драмски програм, по драмском тексту из књиге. Мали глумци заслужују све похвале, као и њихов вероучитељ.

Затим су се песмом и рециталом представили ученици ОШ „Веселин Маслеша”.

sajam2010-8Манастир Градац нам је представио једну од дечјих књига из њиховог издавачког програма „Слон и миш”. Књигу је написала Лидије Поповић, а о књизи су говориле монахиња Нина, г-ђа Весна Моравић-Балкански, која је изванредно илустровала књигу и Радмила Мишев.

sajam2010-6Дошао је најузбудљивији део, представљање компјутерских дидактичких игрица за верску наставу. Игрице је представио јеромонах Виталиј, духовник манастира Градац. Било је ту откривалица, асоцијација и на крају квиз. Победник квиза била је екипа школе „Веселин Маслеша”.

Велико интересовање деце за учење кроз игру, показује да је о. Виталиј направио велики корак у побољшању дидактичких средстава за веронауку.

sajam2010-5После програма на штанду СПЦ, ученици школа „Јелена Ћетковић” и „Веселин Маслеша” били су гости и на штанду Архиепископије београдско-карловачке, где су извели веома леп програм.

Захваљујемо се директорима ОШ „Дринка Павловић”, „Јелена Ћетковић” и „Веселин Маслеша” који су омогућили да дођу ученици, вероучитељи и по неколико колега.

Са посебном радошћу истичемо примерно понашање свих ученика. Ту се види труд њихових родитеља, директора школе и свих предметних наставника. По плoдовима се и стабло познаје. Зато искрено честитамо свима који су се трудили да децу не само образују, него и васпитају, и чврсто верујемо да се од ове деце, кад одрасту, неће постидети преци и даће Бог, њима ће се поносити потомци. А то је племенити плод рада пожртвованих родитеља и просветних радника.

„Светосавско звонце” се трудило да буде добар домаћин, послужење је било скромно, али од срца и с љубављу.

Претходна страна
Насловна страна новог броја