- Светосавско Звонце - https://zvonce.spc.rs -

Светородна лоза Немањића

nemanjic1 [1]Вече посвећено Немањићима у свечаној сали парохијског дома Спомен – храма Светог Саве било је, по речима присутних, изузетно. Заиста темељ Српског национа и даље сведочи о себи, јер се над расутим пепелом њиховог најсветијег сина данас уздиже велелепни храм који својом монументалношћу и саборношћу подсећа, а у исто време нам даје на знање и опомиње, да не смемо заборавити ко смо, одакле смо и чији смо.

nemanjic2 [2]Госпођа Радмила Мишев, главни и одговорни уредник Светосавског звонца је својим савременим концептом предавања и умешношћу приповедања са обиљем података о Немањићима, успела да два сата предавања буде надасве занимљиво и да пажња свих који су је слушали не одлута ниједног тренутка.

nemanjic3 [3]Док су се на платну видео пројектора смењивале слике Светородне лозе Немањића, њихових светињa које су оставили покољењима у молитвени аманет и правило, госпођа Радмила је говорила о животу сваког од краљева и светитеља, историјским приликама и односима у краљевском дому Немањића.
Колико је предавање било успешно говори и то што су присутни веома често тражили да им се неки податак понови и они су то записивали.

Такође то је показало да је овакав начин представљања и приповедања о животу и делу наших светородних владара заиста свима прилагодљив, па ће се Светосавско звонце потрудити да уради мултимедијални ЦД за наредну школску годину.