;

Реч уредника

Датум : 23.02.2011.

Број :

Помаже Бог мили моји. Кажу ми вероучитељи да се љутите што баш ваши радови нису објављени у Звонцу. У нашу редакцију, сваког месеца (између два броја) стигне око 200 литерарних и више од 400 ликовних радова. Веома нам је тешко да одаберемо најбоље, зато нам у одабиру ликовних радова помажу историчари уметности из Музеја СПЦ, а професори књижевности и наши познати књижевници нам помажу да одаберемо литерарне радове.
Сваки објављени рад није признање само аутору, него и разреду, вероучитељу, и целој школи. Будите упорни, немојте одмах да се обесхрабрите, потрудите се још мало, па ће и ваши радови бити одабрани.
Радујемо се кад цела породица, родбина или комшилук раде нешто заједно, али то онда тако треба и написати, односно потписати све ауторе.
Није добро ако награђујемо нешто што је заобилажење истине, да не кажем неку другу реч. То би значило да не поштујемо Божје заповести.
И још вас једно молим и преклињем: пишите ћирилицом, ни један рад који није написан или потписан ћирилицом не узимамо у обзир. Молимо и вероучитеље да о овоме поведу рачуна.
Молимо вас да нам опростите грешке, које ненамерно починисмо. Пишите нам шта вам се у Звонцу свидело, а шта није, како би у наредној години били бољи.
Ускоро ће Божић, рођендан Христов. Желим да празник прославите са онима које волите, а да у Новој години буде много радости, добрих оцена и испуњења ваљаних жеља. Даће Бог да вам светла радост Рождества Христовог обасјава све дане новог лета.
Редакција Светосавског звонца вам од срца честита празник речима ангелске песме:

Слава на висини Богу и на земљи мир, међу људима добра воља.

ХРИСТОС СЕ РОДИ!

Радмила Мишев
главни и одговорни уредник
email: urednik@zvonce.spc.rs

Претходна страна
Насловна страна новог броја