- Светосавско Звонце - https://zvonce.spc.rs -

Квиз знања: ”Српска црква у доба Немањића”

takm1 [1]Са благословом Његовог Преосвештенства Епископа зворничко-тузланског Г. Василија, а у организацији Педагошког завода Републике Српске, у Бијељини је одржано Епархијско такмичење из предмета православне веронауке.

Ученици 7. разреда који су се након школских и општинских такмичења показали као најбољи показали су своје знање на епархијском такмичењу из теме „Српска црква у доба Немањића“.

takm2 [2]Владика зворничко-тузлански Господин Василије примио је такмичаре у манастиру светог Василија Острошког у Бијељини и уручивши им пригодне поклоне поручио да су сви победници самим тиме што се интересују за своју националну историју као и историју српске цркве.

„Децо, сећајући се својих славних предака а посебно Немањића можете научити како и којим путем се иде Христовим путем“, поручио је ученицима Владика Василије. Након пријема код Преосвећеног Владике такмичење је почело у Основној школи „Вук Караџић“ у Бијељини.

Након завршене израде задатака комисија је прегледала радове и прогласила победнике.

takm3 [3]Прво место су поделили ученици Марјана Гојковић из Дервенте и Горан Лојаница из Братунца.

Поред првопласираних на републичко такмичење су се пласирали Наташа Митровић из Бијељине, Јелена Ашоња из Хан Пијеска и Невена Мићановић из Модриче.

Првопласирани су добили посебне награде, по диптих и новчани износ од 250 конвертибилних марака, које је благословом Владике Василија даровала Епархија зворничко-тузланска, док је трећепласирани такмичар добио диптих и новчани износ од 100 конвертибилних марака.
Све учеснике овог такмичења знања из православне веронауке, Светосавско звонце је даривало пригодним поклонима.