- Светосавско Звонце - https://zvonce.spc.rs -

Звездана код Патријарха

zvezdana1 [1]Данас, 13. маја 2011. године Његова Светост Патријарх српски Г. Г. Иринеј примио је у Двору српске Патријаршије малу, необичну и храбру девојчицу, Звездану Јурицу, са родитељима Валеријом и Слободаном, братом Немањом и члановима редакције ”Светосавског звонца”. Звездана је са мајком, борећи се против опаке Батенове болести, путовала чак на други крај планете, у Кину, где једино постоји могућност лечења ове опаке и смртноносне болести. Хуманитарном акцијом ”Светосавског звонца” и његових читалаца : ”Помозимо да се Звезданина звезда не угаси” у току фебруара и марта месеца ове 2011. године сакупљена су средства за Звезданино лечење у Кини. На пут наде је Звездана са пожртвованом мајком Валеријом кренула крајем марта месеца. Жељно смо ишчекивали вести.
”Звездана је боље, може сама да седи и стално се смеје”
zvezdana2 [2]Биле су прве речи које смо чули од Звезданине мајке, одмах по повратку са лечења у Пекингу. После ових речи, уздах олакшања и осмех озарио је лица свих нас који смо жељно ишчекивали вести из Кине.
zvezdana3 [3]Благодарни смо свима који су се акцији придружили. С Божјом помоћу је побеђено време (које је за Звездану, без нове дозе лекова, неумитно истицало).
Напредак после лечења у Кини је већ видљив, а прави резултати ће моћи да се сагледају после два месеца, колико је потребно да би се показали резултати те нове методе лечења.
zvezdana [4]Надамо се да ће се лек против ове опаке болести на време појавити у слободној продаји, што би омогућио равноправнију битку против Батенове болести.