- Светосавско Звонце - https://zvonce.spc.rs -

Дружење са децом из Сокобањске

На позив деце која се налазе на одељењу Рехабилитације церебрале у Сокобањској, чланови редакције Светосавског звонца били су специјални гости  на свечаности коју су организовали поводом предстојећег Празника над празницима, Христовог Васкрсења.
У приређеном програму у ком су учествовала сва деца која се налазе на овом одељењу, приказана је мала представа и рецитоване песмице и певане духовне песме у славу предстојећег нам Празника.
Читав програм они су спремили уз подршку своје вероучитељице Милице Ракић и стручних дефектолога који свакодневно брину о њима, а велику помоћ у томе прузили су им и текстови и песмице из Светосавског звонца. Сви учесници програма су за показану марљивост и труд од стране редакције награђени беџевима Светосавског звонца.
На крају нашег данашњег дружења деца су члановима редакције предали специјалне поклоне које су спремили заједно са својим вршњацима из: ”Дечијег онколошког одељења” у Пастеровој, ”Института за мајку и дете”, ОШ ”Душан Дугалић”, ОШ ”Миодраг Матић” и ОШ ”Др. Драган Херцог”. Ови поклони су намењени њиховим овогодишњим дародавцима компанији ”Лемић група” чијим доброчинством њих 300 и  у овој школској години добијају бесплатно Светосавско звонце.
Овог топлог мартовског дана велику радост редакцији ”Светосавског звонца” донели су не само лепо време, него и наши драги гости, ученици 6/2 из ОШ ”Змај Јова Јовановић” са Вождовца. Заједно са њима дошли су и њихов разредни старешина и наставник српског језика Наташа Васић и вероучитељица Јасминка Милинковић.
Они су у оквиру евалуације огледног часа корелације наставе веронауке и српског језика: ”Анализа косовских епских народних песама и проналажење хришћанских вредности у њима” дошли у посету Српској Патријаршији.
Драгим гостима, речима добродошлице обратила се главни и одговорни уредник ”Светосавског звонца” Госпођа Радмила Мишев, а чланови редакције су им поделили пригодне поклоне.
Поред Звонца они су још обишли и Издавачки фонд и штампарију Архиепископије Београдско-карловачке, затим књижару и библиотеку Патријаршије СПЦ.

sokobanjska1На позив деце која се налазе на одељењу Рехабилитације церебрале у Сокобањској, чланови редакције Светосавског звонца били су специјални гости  на свечаности коју су организовали поводом предстојећег Празника над празницима, Христовог Васкрсења.

sokobanjska2У приређеном програму у ком су учествовала сва деца која се налазе на овом одељењу, приказана је мала представа и рецитоване песмице и певане духовне песме у славу предстојећег нам Празника.

sokobanjska3Читав програм они су спремили уз подршку своје вероучитељице Милице Ракић и стручних дефектолога који свакодневно брину о њима, а велику помоћ у томе прузили су им и текстови и песмице из Светосавског звонца. Сви учесници програма су за показану марљивост и труд од стране редакције награђени беџевима Светосавског звонца.

sokobanjska5На крају нашег данашњег дружења деца су члановима редакције предали специјалне поклоне које су спремили заједно са својим вршњацима из: ”Дечијег онколошког одељења” у Пастеровој, ”Института за мајку и дете”, ОШ ”Душан Дугалић”, ОШ ”Миодраг Матић” и ОШ ”Др. Драган Херцог”. Ови поклони су намењени њиховим овогодишњим дародавцима компанији ”Лемић група” чијим доброчинством њих 300 и  у овој школској години добијају бесплатно Светосавско звонце.

sokobanjska4sokobanjska6

lemic [1]