- Светосавско Звонце - http://zvonce.spc.rs -

Звонце у свим основним школама Републике Српске

[1]Захваљујући благослову и подршци члана Светог Архијерејског Синода СПЦ, задуженог за рад Информативно-издавачке установе СПЦ и председника Катихетског одбора РС и федерације БиХ, Његовог Преосвештенства Епископа зворничко-тузланског господина Хризостома, ”Светосавско звонце” дечји часопис Српске Православне Цркве, од ове школске 2013/14 године ће се дружити са свим ученицима основних школа који похађају Православну веронауку на територији Републике Српске.

[2]Такође, након вишегодишњег праћења рада и садржаја Светосавског звонца Педагошки завод Министарства просвјете и културе Републике Српске је актом бр. 07/2.01/031-614-204/13 дао позитивно Мишљење да се Светосавско звонце користи као помоћно наставно средство у настави Православне вјеронауке на територији Републике Српске. Такав статус Звонце већ има у катихетској настави у Србији актом Министарства просвете бр. 6-00-212/2004/06.

[3]Ове године Звонце је свим ђацима Православне веронауке у основним школама Републике Српске, даривало распоред часова, а вероучитељима се писмом, са позивом на активно учешће, обратио и председник Катихетског одбора Републике Српске и ФБиХ, Његово Преосвештенство епископ зворничко-тузлански Господин Хризостом.

Ради што боље и ближе сарадње са читаоцима у Републици Српској, у сарадњи са ”Поштама Српске”, Звонце је добило поштански претинац број 196 у њиховој филијали у Бијељини. Преко тог поштанског претинца Звонце ће стизати до својих читалаца, а такође и они ће моћи да шаљу своје ликовне, литерарне, музичке и видео радове као и да учествују на конкурсима Светосавског звонца.

[4]

[5]

Овогодишња тема конкурса је ”Мој завичај”.

Радове треба слати на адресу:

”Светосавско звонце”
П.П. 196
76300 Бијељина

Подршку Светосавском звонцу у овом мисионарском подухвату за децу наше дијаспоре, као и претходних година дало је и министарство Спољних послова Владе Републике Србије [6].

[7] [8]