- Светосавско Звонце - http://zvonce.spc.rs -

Звонце у посети Институту за мајку и дете

[1]Чланови редакције Светосавског звонца и ђакон Драган С. Танасијевић из Информативне службе СПЦ, у пратњи вероучитељице Милице Ракић, обишли су малишане који похађају ОШ ”др Драган Херцог”, а лече се на Институту за мајку и дете на Новом Београду. Звонце је малишане обрадовало Светосавским пакетићима и тако претходне, радосне дане даривања, продужило за још један дан.

[2]Поред осталих, чланови редакције су упознали седмогодишњег Василија и његову сестру Милицу која у болници прави друштво брату док се он лечи, затим малу Мицу која има само 4 године и петнаестогодишњег Александра. [3]Лечење деце са Одељења за онкологију је знатно олакшано од када је у склопу Института изграђена Родитељска кућа, па родитељи могу са децом да буду све време, а деца не бораве у болничким собама, него у собама са својим родитељима. Родитељима и деци несебично помажу чланови удружења ”Звончица”, чије смо две чланице Ирину и Бобу упознали и уверили се у безграничност људске доброте, љубави и пожртвовања. Исто такву љубав и доброту видели смо и код болничког особља као и наставница из ОШ ”др Драган Херцог”

[4] [5] [6]

У току наше посете, придружила нам се у дневном боравку наставница музичког васпитања Сунчица Нешић из ОШ ”др Драган Херцог”. Уз Сунчицину песму и ведре звуке клавира, запевала су деца, а и одрасли су им се придружили.

[7]