- Светосавско Звонце - http://zvonce.spc.rs -

Звонце на отвореном првенству Чукарице у убрзаном шаху

[1]Светосавско звонце је кроз своју рубрику ”Шах за све”, велику породицу својих читалаца упознало са многим правилима и занимљивим интелектуалним вештинама које могу да освоје кроз играње ове древне игре. Желећи да испрати своје читаоце и подржи их у остварњу такмичарских успеха у овом спорту, редакција Светосавског звонца је посетила шаховски турнир најмађих које је одржано у основној школи „Ђорђе Крстић“ у недељу 07.06.2015 године.  Такмичење се играло у 10 шаховских категорија према узрасту.

[2]Турнир је повлачењем првог потеза свечано отворио помоћник председника ГО Чукарица Жарко Петронијевић који је напоменуо да је ГО Чукарица препознала да је шах јако битан у развоју младих и да ће увек подржавати и клубове и овакве манифестације.

[3]На турниру се окупило 100 талентованих малишана и самим тим постигнут је невероватан успех. О клвалитету самог такмичења говори и то да је било укључено преко 10 шаховских клубова, не само са општине Чукарица, већ и са Раковице, Новог Београда, Вождовца, Старог града, Батајнице, Старих Бановаца, Панчева, Младеновца, Смедерева… Такмичење су играли и тренутни прваци Србије.

[4]Турнир се играо у 5 кола са темпом игре од 15 минута по играчу. Као најбројнија група издвојила се група дечака до 8 година где је било чак 30 учесника. На самом такмичењу владала је позитивна атмосфера, није било суза због изгубљених партија и било бескрајне среће након освајања медаља и пехара. Редакција Светосавског звонца је наградила све учеснике шаховског турнира примерцима часописа и календара.

[5]

Екипни пласман где је учествовало 13 шаховских клубова је следећи:

1. Шаховски клуб Видиковац [6]

2. Шаховски клуб Краљ [7]

3. Шаховски клуб Краљ – Нови Београд [8]

 

Пријатељ Звонца:

[9]

Шахосвски клуб ”Краљ” [7]