- Светосавско Звонце - http://zvonce.spc.rs -

За децу на Косову и Метохији

[1]Светосавско звонце у овој години захваљујући снажној, континуираној подршци и сарадњи са Канцеларијом за Косово и Метохију и Канцеларијом за вере Владе Републике Србије као и координацији са активностима Хуманитарне организације ”Срби за Србе”, успела да обједини све аспекте свог дугогодишњег активног мисионарског рада и вођења бриге о нашој деци у јужној Српској покрајини.

[2]Са Канцеларијама за КиМ и Вере, успели смо да изградимо међусобну интезивну сарадњу која је сваке године подизана на виши ниво, а све у служби бриге о васпитању и нормалном детињству наших најмлађих. Захваљујући томе, у овој години успели смо да сваког месеца готово сву децу на КиМ  обрадујемо новим бројем Светосавског звонца, у којем они не само да уче о својој историји, језику, вери и традицији него и да објављују своје ликовне, литерарне радове као и да комуницирају са својим вршњацима из централне Србије, Републике Српске, Црне Горе и широм света где год се Звонце чита.

Са хуманитарном организацијом ”Срби за Србе” која ради са благословм Његове Светости Патријарха српског Господина Иринеја и води бригу о многодетним српским породицама.

[3] [4] [5] [6]

Светосавско звонце остварује сарадњу подржавајући њихов рад како кроз обнародовање њиховог рада тако и кроз сарадњу на самом терену. Једна од последњих веома успешних акција јесте и ”Божићна акција” када је обиђено 15 породица на Косову и Метохији. Приликом овог обиласка они су пописали све директне потрепштине за ове породице које ће реализацијом Божиће акције бити им обезбеђене а то су: трактори, фрезе, грађевински материјали за куће и купатила, ламинат, столарија, 7 шпорета на дрва, 5 електричних шпорета, 5 троседа, 4 фрижидера, 4 кревета на спрат са душецима, 3 козе, 2 веш машине, замрзивач, хране и пелене за бебу, дрва за огрев, ормар, трпезаријски сто и столице.

Такође све своје активности,  Светосавско звонце спроводи у координацији и веома блиској сарадњи са Епархијом Рашко-призренском и Косовско-метохијском.


[7] [8]