- Светосавско Звонце - https://zvonce.spc.rs -

Све већа подршка раду Светосавског звонца

[1]Поред читалачке публике захваљујући којој Звонце траје ево већ скоро 45 година, можемо рећи да се и подршка државних институција и локалних самоуправа, раду и мисији Светосавског звонца у последњих неколико година не само одржала него и проширила. Такође константно се повећава и број вероучитеља сарадника редакције којих има око 900, а преко њих у акиван рад се укључују и учитељи, као и професори ликовне културе, српског језика и историје. Тиме је Звонце потврдило свој статус у образовном систему Србије не само као помоћно наставно средство у настави веронауке, него и дидактички алат чији се едукативни садржај користи у корелацији према другим наставним предметима.

У години на измаку, подршку на територији својих локалних самоуправа Светосавском звонцу су пружиле општине: Тител, Стара Пазова, Пећинци, Оџаци, Бач, затим Град Крагујевац и општине Града Београда: Раковица, Палилула, Врачар, Обреновац, Земун, Лазаревац.

Посебну пажњу Светосавско звонце посвећује нашој деци на Косову и Метохији и захваљујући подршци Канцеларија Владе Републике Србије: за Косово и Метохију и за вере, обрадовала је сваким новим бројем и у 2012-ој години српчиће широм К и М.

Са надом да ће се ова сарадња и у годинама испред нас и даље развијати и проширивати желимо да се захвалимо свим појединцима, добротворима, и институцијама које су давајући своју помоћ и подршку Светосавском звонцу стали у заштиту оних вредности које Звонце негује и за које се бори, а то су: институција породице, безбрижно детињство, неговање наше вере, културе, историје и традиције.

kragujevac [2]rakovica [3]palilula [4]zemun [5]vracar [6]lazarevac [7]odzaci [8]obrenovac [9] [10] [11] [12] [13] [14]