;

Реализација школског развојног плана

Датум : 16.10.2017.

Почетком сваке нове школске године, у оквиру школског развојног плана ђаци од 4. до 7. разреда основних школа Београда, заједно са својим вероучитељима, посете Патријаршију СПЦ.

Том приликом свима њима је домаћин редакција Светосавског звонца, која се труди да их сваке године што лепше, квалитетније и боље дочека и угости, као и да им организује обилазак Библиотеке и Музеја СПЦ као и Патријаршијске капеле Светог Симеона Мироточивог.

Реализација овог школског развојног плана, има за циљ приближавање деци вредности и значаја Цркве као институције како кроз историју тако и данас, као и непосредно упознавање са садржајима њених културних, мисионарских и образовних институција које представљају, негују и чувају нашу традицију.

Претходна страна
Последње вести
Издаваштво

Зборник духовних, уметничких и народних песама за децу :”Бисерница”, је нови наслов који је са Благословом Светог Архијерејског Синода СПЦ, издало Светосавско звонце. Желећи да поуке, мисли и сведочења исказане кроз музику као најтананију пређу душе, сачува од модерних времена која великом брзином бришу сећања, Звонце је у ”Бисерници”, сабрало 112 песама које је од…

Више

Желећи да изађе у сусрет интересовању многих читалаца Светосавског звонца: ђака, студената, учитеља, катихета, свештеника, библиотекара и многих других, редакција је припремила укоручени годишњак Звонца за 2014. годину.

Више

Нови наслов: ”Васкршње приче” је четврти по реду у овогодишњем књижевном издавачком раду Светосавског звонца. Након ”Десет Божијих заповести у 100 прича, ”Бакиних Божићних прича” и ”Звончића Светом Сави”, Звонце је овом књигом испунила први део свог издавачког плана за 2015. годину.

Више