- Светосавско Звонце - http://zvonce.spc.rs -

Посета Палеокастрици и главном граду Керкири

[1]Као и сваког дана око осам часова је после јутарње молитве одржан и час разгибавања тј јутарње гимнастике, након чега су ученици кренули у поход на своја дневна задужења. Уследио је доручак по чијем је завршетку одржан час руског језика који је реализовао ђакон и вероучитељ Марко Рафаиловић уз асистенцију Данила Никитовића, једног од учесника овогодишњег кампа који похађа руску основну школу која функционише при посланству Амбасаде Руске Федерације у Београду.

[2] [3] [4] [5] [6] [7] [8]

[9]Након радионице мали кампери запутили су се у Палеокастрицу где су у величанственом манастиру Пресвете Богородице као и сваке године били угошћени од стране монаха на још једној агапи. Висина, благи поветарац и бескрајни хоризонт давали су осећај слободе који испуњава груди док се мирис тамјана ширио разлисталим двориштем око богато украшеног светилишта. На средини овог заносног парка манастирске порт, налазио се и бунар који је тог дана добио посебно леп украс, наиме, ученици су инспирисани лепотом овог места нагнувши се над камени круг поклонили своје хармоничне гласове певајући духовне песме. Ехом су одзвањале мелодије и оних песама које су научили у самом кампу, а на одушевљење и других посетилаца који су снимали и фотографисали.

[10] [11] [12] [13] [14]

[15]Кратак концерт орасположио их је и вратио им енергију коју су нешто касније искористили на предивној пешчаној плажи. Ђаци су уживали у топлини жарког Сунца које се уздизало изнад њих док се весели, звонки смех ширио обалом.

[16]Како се овом предивном дану полако ближио крај одлучено је да се полако запути на следеће одредиште град Крф. Тамо су ученици имали мало слободног времена да сами истраже све лепоте и знаменитости овог фасцинантног града. Док се вече полагано спуштало на срце острва Крф, мали извиђачи уморним кораком шетали су све живљм улицама великог града.

Сада већ уморна и исцрпљена дружина упутила се тромим корацима назад ка аутобусу. Уследила је вожња до кампа током које су једни спавали и одмарали, док су они други, са више енергије певали и веселили се. По повратку у камп ђаци су вечерали, и тиме је завршио још један дан у кампу, испуњен авантуром, смехом и весељем.

Пријатељ пројекта:

[17]

Пројекат подржали:

[18]  [19] [20] [21] [22]  [23] [24] [25] [26] [27]