- Светосавско Звонце - http://zvonce.spc.rs -

Посебно залагање ђака на верској наставе

[1]Током школске 2018/19 године многи од ђака који похађају верску наставу у ОШ “Бранислав Нушић” својим залагањем оставили су посебан утисак. Ина се огледала и кроз динамичну сарадњу са редакцијом Светосавског звонца. Сама катихетска настава у овој школи због постигнутих резултата, корелације са другим предметима и одличне сарадње предавача вероучитеља Владимира Радовића и ђака, од управе школе добила је и посебан кабинет који су ђаци оплеменили својим ликовним радовима и прелепим репродукцијама најлепших фресака наших манастира.

Ипак, између свих ђака, посебно се истакло двоје ученика, а то су:
Николина Вилотић и Наташа Тахировић из IV2.

[2] [3]

Оне су током читаве прошле школске године самоиницијативно на сваком часу припремале интерактивне паное и приче у својим свескама и директно давале допринос у сазнајном процесу према осталим ученицима. У својим причама обрадили су житија светитеља и празнике али теме о врлини и међуљудским односима.

За њих као најбоље изјаснио се не само вероучитељ него и читав разред, јер су оне већ одавно двојац који стамено плови кроз теме из хришћанске љубави.

Као посебан знак пажње за показани труд редакција Светосавског звонца је даривала Николину и Наташу са својим издањима: Укориченим годишњацима и књигама “Звончићи Светом Сави” и “Десет Божијих заповести у 100 прича”

Дарове им је предала њихова вршњакиња Ана Додић.