- Светосавско Звонце - https://zvonce.spc.rs -

Награђени ученици се вратили из Грчке

[1]Након десетодневног боравка на острву Крфу, награђени ученици Светосавског звонца на конкурсу „Ми смо њихови потомци“ стигли су у Србију у јутарњим часовима.

Ђаци су посетили сва историјска места на острву на којима су били српски војници од 1916. до 1918. године за време Првог светског рата.

Циљ овогодишњег похода „Стопама наших предака“ је био да се уреди спомен обележје Дринске дивизије које се налази у местуАгиос Матеос. Ученици су уредили и очистили споменик и парк око њега, офарбали ограду, а Светосавско звонце је даровало и поставило два јарбола за грчку и српску заставу, два велика тројезична путоказа, две клупе са столом и наменску посуду за паљење свећа. Парастос војницима Дринске дивизије служио је презвитер Спиридон Лесис уз присуство Почасног конзула Србије Господина Спироса Мастораса

Током путовања и боравка на острву није било никаквих неприлика. Светосавско звонце се захваљује учесницима и њиховим професорима на дисциплинованом и достојанственом понашању, што је оставило веома позитиван утисак на грчке домаћине.

И ове године Светосавско звонце ће традиционално отворити нови конкурс под називом „Српске мајке“, те стога позива све талентоване ђаке да учествују

Ово путовање је по благослову Његове Светости реализовано уз помоћ: Митрополије Крфске, Адок-а, Пресс-а, Ласте, Кнез петрола, Метал-производа, Градске општине Палилула, Пословног центра општине Палилула, Хотела Славија, Града Крфа, ДОГЕ, Поликлинике Александар Масторас, Гарден центра, ГМТ-а, којима се најтоплије захваљујемо.

Галерија на Фејсбуку [2]

Пријатељи:

[3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [11] [12] [13] [14] [15] [16]