- Светосавско Звонце - http://zvonce.spc.rs -

Људи су важнији него играчке

[1]Малени Ужичанин Страхиња Гогић, иначе ученик другог разреда Прве основне школе краља Петра II , учинио је предиван гест јер је свој рођендански поклон, даривао деци оболелој од церебралне парализе.

Он је знајући да ће многи другари и родбина да му донесу мноштво поклона, све их замолио да новац који су намеравали да потроше за дарове, донесу њему, како би то по својој личној жељи донирао Удружењу инвалида церебралне и дечије парализе у Ужицу.

[2] [3] [4] [5]

Инспирисан је био примером дечака са којим седи у клупи, који има једну врсту инвалидидтета и са њим сваки дан долази у школу и пратилац, а он сам се труди да му помогне током читавог дана док су у школи. У Удружењу кажу да је Страхиња и раније долазио, доносећи сакупљене чепове у оквиру акције “Чеп за хендикеп”, те су они и овог пута помислили да је дошао тим поводом. По речима Предрага Бакића из Удружења, они су немало били изненађени када су отворили шарену рођенданску кутију коју им је Страхиња донео и у њој видели сакупљени новац.

Осмогодишњи Страхиња је само прокоментарисао:” Људи су важнији него играчке, ово је најмање што сам могао са урадим за свог другара из клупе и све другаре са инвалидитетом.Жеља ми је да и они буду као и ми и да им помогнемо колико можемо у томе.”

Фото: Удружење инвалида церебралне и дечје парализе [6]