- Светосавско Звонце - http://zvonce.spc.rs -

Даривање је радовање

[1]С благословом Његовог Преосвештенства Епископа хвостанског Господина Атанасија (Раките), председника Одбора за верску наставу Архиепископије београдско-карловачке, ”Светосавско звонце” је у сарадњи са вероучитељима основних школа на територији Градских општина Нови Београд и Земун, почетком марта месеца, обновило је хуманитарну акцију ”Дар од срца”, прикупљање поклон-пакетића за децу на Косову и Метохији.

[2]Труд је уродио плодом. У овогодишњу акцију ”Дар од срца” укључили су се ученици и вероучитељи из свих основних школа на Новом Београду и у Земуну, као и ђачки родитељи, баке и деке, тако да је акцији учетвовало заиста много људи, а број прикупљених пакетића је премашио 4.000.

[3]Подршку акцији Дар од срца дале су и локалне самоуправе општина Нови Београд и Земун.

[4]Завршне манифестације ове акције догодиле су се 3. и 4. априла у основним школама ”Јован Стерија Поповић” на Новом Београду и ”Лазар Саватић” у Земуну где су ђаци, пригодним програмом испратили дарове које су припремили за своје вршњаке на Косову и Метохији. Манифестацијама су присуствовали: епископ Хвостански и викар Патријарха Господин Атанасије (Ракита), председник општине Нови Београд Господин Ненад Миленковић, члан Већа градске општине Земун др. Ксенија Узуновић, уредништво дечјег часописа Светосавско звонце, представници Министарства просвете, ђаци, директори, наставници и вероучитељи школа на Новом Београду и у Земуну.

 

[5] [6] [7] [8] [9]

[10] [11]

Пријатељи акције:

[12] [13]