- Светосавско Звонце - https://zvonce.spc.rs -

”Светосавско звонце” у Јоханезбургу

У недељу, 19. октобра 2008. године, свечано је прослављена храмовна слава и обележена тридесетогодишњица од подизања храма Светог Апостола Томе у Јоханесбургу. Свету Aрхијерејску Литургију је служио Eпископ хвотански Г. Атанасије уз саслужење свештенства Српске Православне Цркве и свештеника Јована, пароха храма Светог Сергија Радоњешког руске парохије у Јоханесбургу и у присуству великог броја верника, а нарочито деце. На Литургији су били присутни и амбасадор Русије г. Анатолиј Макаров и отправник послова амбасаде Србије у Преторији г. Јасмина Станковић.
Срби Јоханесбурга, са својом децом, достојно су се припремили молитвом и постом и приступили Светом Причешћу и тако на најдостојанственији начин, литургијским учешћем, обележили овај значајан дан јединог српског храма на афричком континенту.
На завршетку Литургије обављена је литија око храма коју су предводила деца у стихарима носећи иконе, док су чланице Кола српских сестара носиле славски колач и жито које Владика Атанасије на крају опхода благословио, а потом честитао овај јубилије Србима Јоханесбурга и упутио јеванђелске речи поуке и уручио дар храму икону Светог Саве. Делегација из Београда је понела и дарове наше редакције намењена нашој деци која живе на овом далеком континенту.

pricesce_nada_0У недељу, 19. октобра 2008. године, свечано је прослављена храмовна слава и обележена тридесетогодишњица од подизања храма Светог Апостола Томе у Јоханесбургу. elenaKSS2_0Свету Aрхијерејску Литургију је служио Eпископ хвотански Г. Атанасије уз саслужење свештенства Српске Православне Цркве и свештеника Јована, пароха храма Светог Сергија Радоњешког руске парохије у Јоханесбургу и у присуству великог броја верника, а нарочито деце. На Литургији су били присутни и амбасадор Русије г. Анатолиј Макаров и отправник послова амбасаде Србије у Преторији г. Јасмина Станковић.

zvoncedeca_0Срби Јоханесбурга, са својом децом, достојно су се припремили молитвом и постом и приступили Светом Причешћу и тако на најдостојанственији начин, литургијским учешћем, обележили овај значајан дан јединог српског храма на афричком континенту.

litija_deca_0На завршетку Литургије обављена је литија око храма коју су предводила деца у стихарима носећи иконе, док су чланице Кола српских сестара носиле славски колач и жито које Владика Атанасије на крају опхода благословио, а потом честитао овај јубилије Србима Јоханесбурга и упутио јеванђелске речи поуке и уручио дар храму икону Светог Саве. Делегација из Београда је понела и дарове наше редакције намењена нашој деци која живе на овом далеком континенту.

zvonce1zvonce2zvonce3zvonce4zvonce5zvonce6zvonce7zvonce9