- Светосавско Звонце - https://zvonce.spc.rs -

Семинар Светосавског звонца за вероучитеље шабачке епархије

sokograd1Као преднајаву великог семинара Светосавског звонца, редакција је заједно у сарадњи са Канцеларијом за веронауку епархије Шабачке, релизовала семинар „Примена књижевних текстова у настави веронауке у основним школама“. sokograd2Овом струковном и акредитованом семинару су присуствовали сви вероучитељи епархије шабачке.
Семинар је отворио поздравном беседом свештеник Раде Марковић координатор Одбора за веронауку епархије Шабачке у руководиоц Канцеларије за веронауку. У својој поздравној речи отац Раде је истакао важност стручног усавршавања и рада на себи свих вероучитеља као и значајност коришћења Светосавског звонца у свакодневном раду, као помоћног средства у настави веронауке. Затим се испред редакције Светосавског звонца обратила главни и одговорни уредник Госпођа Радмила Мишев, аутор овог семинара, која је обраћајући се присутним вероучитељима нагласила да су они кључан фактор у реализацији мисије Цркве у образовању деце која се врши кроз наставу веронауке и да овај семинар и све што ”Звонце” чини је уствари подршка њиховом раду и стручном усавршавању.
sokograd3Након уводних речи отпочео је радни део семинара који су отворили реализатори програма: др Сунчица Денић професор на Учитељском факултету у Врању, мр. Вишња Мићић асистент на Катедри за методику учитељског факултета у Београду и вероучитељица монахиња Нина (Неранџић). sokograd4Након завршетка семинара који су вероучитељи по понуђеном садржају и програму оценили веома високим оценама и као изузетно корисним, а реализатори били након урађених евалуација вежби веома задовољни њиховом активношћу, полазници семинара су добили уверење (сертификат) о стручном усавршавању.

sokograd5sokograd6sokograd7

Линкови пријатеља:

Витро Груп [1]

Учитељски факултет Универзитета у Београду [2]

Учитељски факултет у Врању [3]

Веронаука [4]