- Светосавско Звонце - https://zvonce.spc.rs -

СВЕЧАНА ПРОСЛАВА СВЕТОГ САВЕ У ЈУЖНОЈ АФРИЦИ

Српска Црквено – школска општина Свети Сава из Јоханесбурга и Светосав- ска школа која ради у оквиру ЦШО, све- чано су прославили Савиндан. Прослава првог српског Архиепископа и Просвети- теља започела је празничном Литургијом у храму Св. апостола Томе коју је служио старешина храма архимандрит Пантелеј- мон, а наставила се дечјом приредбом у црквеној сали која је била испуњена до последњег места.
Професор разредне наставе Виолета Мариновић, која води школу Свети Сава у Јоханесбургу, отворила је дечју приред- бу поздравивши све присутне и честитав- ши славу најавила тридесеторо деце која ће рецитовати стихове о Светом Сави.
Српска деца из Јоханесбурга узраста од 5 до 15 година рецитовали су песме о Светом Сави заслуживши велике аплау- зе многобројних парохијана. По завршет- ку приредбе сви заједно су отпевали Све- тосавску химну „Ускликнимо с љубављу светитељу Сави”.

juzna-afrikaСрпска Црквено – школска општина Свети Сава из Јоханесбурга и Светосавска школа која ради у оквиру ЦШО, свечано су прославили Савиндан. Прослава првог српског Архиепископа и Просветитеља започела је празничном Литургијом у храму Св. апостола Томе коју је служио старешина храма архимандрит Пантелејмон, а наставила се дечјом приредбом у црквеној сали која је била испуњена до последњег места.

Професор разредне наставе Виолета Мариновић, која води школу Свети Сава у Јоханесбургу, отворила је дечју приредбу поздравивши све присутне и честитавши славу најавила тридесеторо деце која ће рецитовати стихове о Светом Сави.

Српска деца из Јоханесбурга узраста од 5 до 15 година рецитовали су песме о Светом Сави заслуживши велике аплаузе многобројних парохијана. По завршетку приредбе сви заједно су отпевали Светосавску химну „Ускликнимо с љубављу светитељу Сави”.