- Светосавско Звонце - https://zvonce.spc.rs -

Дружење ”Светосавског звонца” и његових читалаца на 55. Међународном сајму књига у Београду

Светосавско звонце је и на 55. Међународном сајму књига имало запажен и богат програм који организује сваке године у оквиру ”Школског дана” на централном штанду Српске Православне Цркве у хали број 1 Београдског сајма.
Програм је отворен у 1200  ”Песничким подневом” у ком се познати дечји песник и члан редакције ”Светосавског звонца” Мошо Одаловић, дружио са децом и говорио своје стихове и загонетке. Након овог посебног поднева Госпођа Славица Томић, васпитачица  представила је своју књигу ”Христос васкрсе радости моја”, која је настала на основу разговора са децом из вртића коме ради. О књизи су говорили јереј  Јован Јоцковић, Мира Недић и ауторка. Након тога гост из далеке Енглеске и дечји писац Радомир Путниковић представио је књигу ”Пита од јабука” у чему су му помогли и ученици ОШ ”Јелена Ћетковић” који су извели мали драмски програм урађен по причама из његових књига. Да верска настава може бити и изузетно занимљива и интерактивана показали су нам јеромонах Виталиј, духовник манастира Градац и монахиња Нина, вероучитељ, који су презентовали дидактичке компјутерске игрице за верску наставу, а гости ”Звонца” школарци из основних школа: ”Јелена Ћетковић”, Веселин Маслеша” и ”Дринка Павловић” из Београда су одмах могли и сами да се увере колико су занимљиве учествовањем у малом квизу који је организован на штанду.
Програм је завршен је представљањем књиге др Зорице Кубуровић ”Господарица Ана”, а поред ње су о књизи говорили Петар Арбутина, књижевни критичар и Госпођа Радмила Мишев главни и одговорни уредник ”Светосавског звонца”.

sajam2010-1Светосавско звонце је и на 55. Међународном сајму књига имало запажен и богат програм који организује сваке године у оквиру ”Школског дана” на централном штанду Српске Православне Цркве у хали број 1 Београдског сајма.

sajam2010-2Програм је отворен у 12:00  ”Песничким подневом” у ком се познати дечји песник и члан редакције ”Светосавског звонца” Мошо Одаловић, дружио са децом и говорио своје стихове и загонетке. Након овог посебног поднева Госпођа Славица Томић, васпитачица  представила је своју књигу ”Христос васкрсе радости моја”, која је настала на основу разговора са децом из вртића коме ради. О књизи су говорили јереј  Јован Јоцковић, Мира Недић и ауторка. Након тога гост из далеке Енглеске и дечји писац Радомир Путниковић представио је књигу ”Пита од јабука” у чему су му помогли и ученици ОШ ”Јелена Ћетковић” који су извели мали драмски програм урађен по причама из његових књига. Да верска настава може бити и изузетно занимљива и интерактивана показали су нам јеромонах Виталиј, духовник манастира Градац и монахиња Нина, вероучитељ, који су презентовали дидактичке компјутерске игрице за верску наставу, а гости ”Звонца” школарци из основних школа: ”Јелена Ћетковић”, Веселин Маслеша” и ”Дринка Павловић” из Београда су одмах могли и сами да се увере колико су занимљиве учествовањем у малом квизу који је организован на штанду.

sajam2010-3sajam2010-4

sajam2010-5sajam2010-6

sajam2010-7sajam2010-8

Програм је завршен је представљањем књиге др Зорице Кубуровић ”Господарица Ана”, а поред ње су о књизи говорили Петар Арбутина, књижевни критичар и Госпођа Радмила Мишев главни и одговорни уредник ”Светосавског звонца”.

zlatna-varos-logo [1]beogradski-sajam-logo [2]