;

Дечији дан на Божићном сајму

Датум : 20.12.2008.

Данас је на Божићњем сајму, у оквиру Божићно-Богојављенских сретања, која се одржавају у галерији Цвијета Зузорић, Светосавско звонце отворило свој програм за децу представом: „Историја Цркве у 12 слика“.
Овај позиришни комад у режији ђакона Ненада Илића, а по сценарију ђаконисе Анастасије Илић, извела су деца из ОШ „Раде Драинац“ уз подршку дечијег хора „Растко“ при Храму Светог Саве.
Након премијерног извођења ове представе, које је било на свечаној академији поводом 40 година „Звонца“, у мају месецу ове године и гостовања у Ваљеву и Краљеву, овај дечији игроказ је на велику радост најмлађих посетилаца Божићњег сајма, поново наступио пред београдском публиком. У програму овог „Звонцетовог“ драмског ансамбла, који броји безмало педесет учесника, уживали су и сви излагачи и посетиоци Божићњег сајма.
Цео програм је забележила и екипа Радио Телевизије Републике Српске, те ће тако и читаоци Светосавског звонца преко Дрине моћи да виде представу као својеврсну најаву наших будућих гостовања.

IMG_0751Данас је на Божићњем сајму, у оквиру Божићно-Богојављенских сретања, која се одржавају у галерији Цвијета Зузорић, Светосавско звонце отворило свој програм за децу представом: „Историја Цркве у 12 слика“.

IMG_0761Овај позиришни комад у режији ђакона Ненада Илића, а по сценарију ђаконисе Анастасије Илић, извела су деца из ОШ „Раде Драинац“ уз подршку дечијег хора „Растко“ при Храму Светог Саве.

IMG_0819Након премијерног извођења ове представе, које је било на свечаној академији поводом 40 година „Звонца“, у мају месецу ове године и гостовања у Ваљеву и Краљеву, овај дечији игроказ је на велику радост најмлађих посетилаца Божићњег сајма, поново наступио пред београдском публиком. У програму овог „Звонцетовог“ драмског ансамбла, који броји безмало педесет учесника, уживали су и сви излагачи и посетиоци Божићњег сајма.

Цео програм је забележила и екипа Радио Телевизије Републике Српске, те ће тако и читаоци Светосавског звонца преко Дрине моћи да виде представу као својеврсну најаву наших будућих гостовања.

IMG_0259IMG_0281IMG_0256

IMG_0264

Претходна страна
Последње вести
Издаваштво

„ОВИМ ПОБЕЂУЈ” Зидни календар Светосавског звонца за 2021. годину „Светосавско звонце” се труди да у свом издавачком опусу, сходно свом статусу званичног гласила СПЦ за децу и помоћног средства у настави веронауке, поред редовног месечног издања часописa и књига, припрема и израђује додатне дидактичке алате. Један од њих који редакција већ више од деценије издаје,…

Више

Зборник духовних, уметничких и народних песама за децу :”Бисерница”, је нови наслов који је са Благословом Светог Архијерејског Синода СПЦ, издало Светосавско звонце. Желећи да поуке, мисли и сведочења исказане кроз музику као најтананију пређу душе, сачува од модерних времена која великом брзином бришу сећања, Звонце је у ”Бисерници”, сабрало 112 песама које је од…

Више

Желећи да изађе у сусрет интересовању многих читалаца Светосавског звонца: ђака, студената, учитеља, катихета, свештеника, библиотекара и многих других, редакција је припремила укоручени годишњак Звонца за 2014. годину.

Више