- Светосавско Звонце - https://zvonce.spc.rs -

Деца из дијаспоре ”Звонцу у походе”

Центар за Србе у расејању ”Свети Сава”, који пуних седам година успешно спаја ђаке из дијаспоре са вршњацима из Србије и ове године отворио је летњу школу у којој је учетвовало 55 школараца српског порекла из расејања. У овој летњој школи учествовала су деца из Румуније, Албаније, Аустрије, Грчке, Швајцарске, Канаде, Мађарске, Норвешке и Црне Горе, а дружили су се са вршњацима из Азање и Кусатка. Међу многобројним својим активностима које су имали у оквиру ове летње школе, они су посетили и Патријаршију Српске Православне Цркве.
Редакција Светосавског звонца је била њихов домаћин и заједно са са Музејем и Штампаријом СПЦ се потрудила да њихов боравак и посета буду надасве занимљиви и едукативни.
Поред Патријаршије, они су приликом овог свог боравка у Београду били у посети и Учитељском факултету, Министарству за дијаспору и Двору Карађорђевића.
http://letnjaskolasvetisava.ning.com

azanja1Центар за Србе у расејању ”Свети Сава”, који пуних седам година успешно спаја ђаке из дијаспоре са вршњацима из Србије и ове године отворио је летњу школу у којој је учетвовало 55 школараца српског порекла из расејања. У овој летњој школи учествовала су деца из Румуније, Албаније, Аустрије, Грчке, Швајцарске, Канаде, Мађарске, Норвешке и Црне Горе, а дружили су се са вршњацима из Азање и Кусатка. azanja2Међу многобројним својим активностима које су имали у оквиру ове летње школе, они су посетили и Патријаршију Српске Православне Цркве.

azanja3Редакција Светосавског звонца је била њихов домаћин и заједно са Музејoм и Штампаријом СПЦ се потрудила да њихов боравак и посета буду надасве занимљиви и едукативни.

Поред Патријаршије, они су приликом овог свог боравка у Београду, били и у посети Учитељском факултету, Министарству за дијаспору и Двору Карађорђевића.

azanja4azanja5

http://letnjaskolasvetisava.ning.com [1]