- Светосавско Звонце - https://zvonce.spc.rs -

Градска општина Раковица и Светосавско звонце у срцу Србије

komp1 [1]Са благословом Његовог Преосвештенства Епископа рашко-призренског Г. Теодосија, на Лазареву суботу 16. априла 2011. године Градска општина Раковица [2] и ”Светосавско звонце” уручиће 40 преносивих рачунара ђацима- првацима, ученицима основне школе у Угљару. Овај пројекат има за циљ да, поред унапређења учења уз помоћ рачунара, помогне развоју савременог образовања српске деце на Косову у Метохији.

На само 5 километара од центра Приштине налази се место Угљаре. То је српско село на обалама реке Ибар, у којој битише српски народ који је и у овим тешким временима смогао храбрости и нашао начина да опстане.

komp2 [3]”Светосавско звонце” и Градска општина Раковица [2], радећи на развоју и унапређивању компјутерске писмености ученика основних школа, пожелели су да овај пројекат прошире и изван општине Раковица на тај начин што ће у њега укључити и децу која похађају основну школу у селу Угљаре. Сваке школске године општина Раковица обезбеђује за те потребе 1000 преносивих рачунара за ђаке првих разреда основних школа на својој територији, а у сарадњи са ”Светосавским звонцем” овим техничким средствима су опремљени и сви кабинети катихетске наставе.

Видео запис – ТВ Пинк [4]