- Светосавско Звонце - https://zvonce.spc.rs -

Помозимо да се Звезданина звезда не угаси

001-pre-nego-je-obolela [1]Имали ли веће задужбине него што је спасавање живота човечијег?

Кад се 27. децембра 2004. породици Јурица из Панчева родила кћерка, звездани сјај је обасјао њихов дом, па су јој дали име Звездана. Годину и по дана касније добили су Немању и срећа је била потпуна.

Али, живот је исписао драму. У породици Јурица смех су замениле сузе. Звездана се разболела од тада неизлечиве, Батенове болести. Немоћни да помогну, гледали су како њихова звездица гасне, престаје да хода, не може да говори, губи вид.

002-po-oboljenju [2]Не постоје врата на која нису покуцали, али напори лекара су били узалудни. Онда су чули да у Кини лече ову болест. Како да стигну до Кине?

Тако се између могућности оздрављења или гашења испречио недостатак новца.

003-pre-prvog-odlaska-u-Kinu [3]Бог увек пошаље неког, па је послао племенитог човека, кошаркаша Дарка Миличића, који је платио пут у Кину за Звездану и за још троје деце оболеле од ове ретке болести (у Србији четворо деце од ње болује). У Кину су пошли 28. јуна 2010. Лечење је трајало 5 недеља. Кад су се вратили, Звездана је, први пут после неколико година, почела да се смеши и покушава да говори. Стање се побољшавало, али лечење треба да се настави после шест месеци. Марта месеца ове, 2011. године Звездана треба поново да иде у Кину.

004-u-Kini-na-tretmanu [4]Треба да иде, али нема довољно новаца. За пут и лечење потребно је прикупити 32.000 долара.
Не дао Бог никоме да осети ту муку, кад се између родитељске радости и црног јада испречи недостатак новца.
„Светосавско звонце“ је покренуло хуманитарну акцију за помоћ девојчици Звездани Јурица из Панчева, оболелoj од тешке Батенове болести.

005-na-rehabilitaciji-u-Kini [5]У фебруарском броју „Звонца“ приложена је уплатница са потребним подацима за уплату и назначеним износом прилога од 100,оо динара.

Ради свих добрих људи који желе да помогну ову акцију, објављујемо примерак уплатнице [6], као и адресу Звезданиног сајта на којем могу добити детаљније информације: www.zvezdana.rs [7]

Ако нас буде довољно, Звезданина звезда се неће угасити.

006-sa-doktorima-kinezima [8]007-po-povratku-iz-Kine [9]

Редакција „Светосавског звонца“ и сви ми у редакцији дајемо свој прилог, а ви, ако и колико можете, зидајте задужбину.
Имали ли веће задужбине него што је спасавање живота човечијег?

Овде можете погледати прилог ТВ Прве. [10]

kragujevac [11]rakovica [12]palilula [13]vozdovac [14]zemun [15]apatin [16]vracar [17]lazarevac [18]lemic [19]kim-kosovo [20]dijaspora [21]min-vera [22]odzaci [23]barajevo [24]m-zvornik [25]obrenovac [26]novi-beograd [26]politika [27]